Inhoud en doelstellingen van deze blog

Ook dicht bij huis zijn er heel wat leuke plaatsen te ontdekken die niet altijd bekend zijn. Deze blog gaat over reizen in de Benelux en haar directe buren. Er zullen dus plaatsen aan bod komen in België, Nederland en Luxemburg. Daarnaast hopen we ook plaatsen te bespreken die net over de grens liggen in Frankrijk  (Nord-Pas de Calais, Ardennes) en Duitsland (Eifel). Het doel is de mensen aan te zetten tot reizen in dit gebied.

Bij de bespreking zullen we de plaatsen benaderen vanuit een historisch perspectief. Zo leert de lezer ook iets bij over de geschiedenis van deze plaatsen en gebieden.

Een bijkomend voordeel is dat de gebieden kleiner zijn dan de tegenwoordige provincies. Plaatsen uit een zelfde gebied zullen zelden meer dan 15km van elkaar verwijderd liggen.

Verder hebben we ook aandacht voor de praktische kant. Hoe raak ik daar? Zijn er wandelingen? Reistips? Welke schoenen moet ik dragen?

De foto’s op deze blog zijn zelfgemaakte foto’s tijdens onze reizen. Het is opvallend dat de zon zoveel schijnt in België. De banner die ik momenteel gebruik zijn steeds van een ander gebied namelijk

  • Graafschap Henegouwen: De tuinen van Edingen
  • Hertogdom Brabant: De grafheuvels van Half Mijl
  • Hertogdom Luxemburg – Teufelsschlucht te Irrel
  • Prinsbisdom Luik: de stad Thuin

Kortom, veel plezier bij het lezen van mijn blog!

Hans.

2 gedachten over “Inhoud en doelstellingen van deze blog”

  1. This Blog is dedicated to our travels in the Benelux (Belgium, the Netherlands, Luxembourg) and their direct neighbours in Northern France and Western Germany.

    It wishes to show that also travelling close to home you can see beautiful things.

    This blog is written in Dutch, but in the future one can also read summaries and descriptions of the places in English.

  2. Anoniem gezegd:

    Fantastiche blog, veel plaatsje, goed weergegeven, mooie foto’s !

Plaats een reactie